Grønkålssalat med granatæblekerner og appelsin
Ingredienser:
400 g. frisk grønkål
1 granatæble, kernerne herfra
1 stor eller 2 små appelsiner
50 g. mandler
4 spsk. god jomfruolivenolie
4. spsk. æblecidereddike
2 tsk. akaciehonning
2 tsk. dijonsennep
salt og peber
Sådan gør du:
1. Rist mandlerne i ca. 10 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. Hold øje med dem. Der er forskel på ovne, og det kan pludseligt på hurtigt. Mandlerne skal tage en smule farve, men må ikke blive brændte. Når mandlerne er kølet af, grofthakkes de.
2. Skyl grønkålsbladene og ryst vandet af dem. Riv det grønne af stænglerne og riv i mindre, mundrette stykker.
3. Bland din vinaigrette af olivenolie, æblecidereddike, sennep, akaciehonning og lidt salt og peber.
4. Dryp grønkålen med vinaigretten og massér den med hænderne et par minutter. Det gør kålen mere mør.
5. Skær med en skarp kniv skrællen af appelsinen og skær den i tynde fileter. Fjern eventuelle kerner.
6. Anret grønkål, granatæblekerner og appelsin i en salatskål og drys med mandler.