Case: Privat kunde

Er du sund indeni Farfar?

Flemming, 64 år var meget bekymret for undersøgelsen af hovedpulsåren (aorta), fordi hans tre morbrødre alle har haft problemer med udposninger. Den ene morbror døde af det for et par år siden, og de to andre lever endnu, og er heldigvis blevet opereret for det. Derfor var Flemming lidt nervøs, da han er i risikogruppen pga. den arvelige disponering.

Men der er heldigvis ikke noget.

Det var godt at få vished

Det var fint at blive undersøgt – behageligt og jeg fik svar på noget, jeg selv havde gået og tænkt over. Det var en god undersøgelse og jeg har fået nogle gode oplysninger. Sygeplejersken, Ulla Walseth, var god til at forklare mig, hvad det hele gik ud på. Og hun fik også pirret lidt til min dårlige samvittighed. Og det vidste jeg godt. Nu må jeg tage mig sammen med nogle af tingene.

Flemming Kjærby

Udfordring

Et langt arbejdsliv med natarbejde er en udfordring for helbredet pga. forstyrrelse af døgnrytmen.

Flemming har dels arbejdet om natten i 30 år – og dels er der hjerte-kar sygdomme i familien.

 

Proces

Flemming fik en udvidet risikoprofil, hvor halspulsårer og hovedpulsåre bliver ultralydsskannet. Det blev tjekket kolesterol- og blodsukkertal samt en livsstilssamtale med sygeplejersken om forebyggende tiltag.

Resultat

Resultatet af undersøgelsen har Flemming fået dels direkte i forbindelse med undersøgelsen og dels i en rapport fra Speciallægen. Den er selvfølgelig fortrolig. Men Flemming har beslutttet at ændre på sin livsstil ift motion og kost – lidt færre bøffer, lidt mere fisk og så ud og trave og lege med barnebarnet, Alfred.

Andre cases om sundhed

Når mænd bliver sunde sammen

Royal Unibrew

Sundhedsdag hos

Anlægsgartner Gottlieb

Sund Lokalbus

kører år efter år

Få vores gode råd til et godt og langt liv.
Guide til en sundere hverdag