Sundhedstjek for private i København

Forebyggende sundhedstjek for blodpropper

Regelmæssige sundhedstjek er afgørende for at opretholde et godt helbred og forhindre potentielle sundhedsmæssige problemer. Et vigtigt aspekt af vores sundhedstjek er at undersøge blodårerne, der transporterer blod gennem kroppen.

Åreforkalkning er aflejringer af kolesterol i dine årer og den hyppigste årsag til blodpropper. Det er helt forskellig fra person til person om, og hvor meget der sætter sig fast. Vi ultralydsscanner dine pulsårer for at se, om der er aflejringer og dermed skal forebygge bedre for at undgå blodprop eller hjerte-kar sygdomme.

 

Sundhedstjek

Pris: 3.295 kr.

Sådan foregår sundhedstjekket

Selve ultralydsskanningen af halspulsårerne foregår uden på huden og gør ikke ondt. Den bliver foretaget af en af CardioLab’s sonografer. Undersøgelsen inkl. blodprøver tager ca. 30 minutter.

Speciallægens vurdering og anbefaling

Resultaterne fra vores samtale, ultralydsundersøgelsen, blodprøver og spørgeskema danner grundlag for den samlede personlige rapport. Rapporten indeholder speciallægens vurdering af din situation og anbefalinger til, hvad du bør gøre herfra. Du modtager din personlige rapport på mail indenfor 14 dage efter undersøgelsen.

Sundhedstjekket indeholder

Ultralydsskanning for åreforkalkning i halspulsårerne – dermed afdækkes din risiko for at få åreforkalkningsrelaterede blodpropper både på kort og lidt længere sigt. Der tages blodprøver for kolesterol og blodsukker. Du får tilsendt spørgeskema om livsstil, medicin, tidligere sygdomme samt arvelig belastning. Efter undersøgelsen får du en personlig rapport med resultaterne af undersøgelsen samt speciallægens vurdering og anbefaling.

Sundhedstjek - åreforkalkning

Spørgsmål til sundhedstjekket hos CardioLab

Hvorfor er det vigtigt at få et sundhedstjek?

Sundhedstjekket hjælper dig med tidlig opdagelse af åreforkalkning, som er den hyppigste årsag til blodpropper. Jo før åreforkalkning opdages, jo bedre kan sygdommen bremses. 

 

80% af blodpropper kan forebygges, så der er god grund til at få viden om din indre sundhed.

Hvorfor laver man en ultralydsscanning af halspulsåren, og hvorfor er det en del af sundhedstjekket?

Ultralydsscanningen af halspulsårerne viser, om kolesterolet i dit blod sætter sig fast i årerne som åreforkalkning. Kolesterolet kan føre til en forsnævring af pulsåreren / arterien, hvilket er den hyppigste årsag til blodpropper.

 

Tidlig påvisning af åreforkalkning kan hjælpe dig med at tage proaktive skridt mod forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme.

CT-scanning af hjertet eller ultralydsscanning af pulsårer?

Ifølge de Europæiske Kardiologiske Retningslinjer er en CT-scanning af hjertet og ultralydsscanning af pulsårer lige gode til at forudsige risikoen for at udvikle blodpropper.

 

 Ved CT-scanning bruges røntgen. Ultralydscanning foregår uden på huden og er helt ufarlig.

Hvordan tages blodprøven og får jeg svar med det samme?

Vi tager blodprøver ved et priktest i fingeren. Prøverne analyseres med det samme på vores blodprøveapparater, så dine svar indgår direkte i konsultationen uden ventetid.

 

I blodprøverne måles totalkolesterol, LDL-kolesterol (det “dårlige” kolesterol), HDL-kolesterol (det “gode” kolesterol) og triglycerider. Forhøjede kolesterolniveauer kan bidrage til udviklingen af åreforkalkning, som hovedsageligt er opbygning af kolesterolaflejringer i pulsårerne. Det er den hyppigste årsag til hjerte-kar sygdomme og blodprop. Desuden måler vi dit blodsukker for at se på din risiko for diabetes.

 

Samlet set er blodprøven fra fingeren en hurtig, bekvem og effektiv måde at vurdere kardiovaskulær sundhed og forhindre udviklingen af mere alvorlige sygdomme.

Hvor lang tid tager sundhedstjekket?

Varigheden af et generelt helbredstjek på CardioLab tager normalt omkring 30 minutter at gennemføre.

 

I løbet af denne tid vil du gennemgå en ultralydsscanning af halspulsåren, en blodprøve fra fingeren og en samtale om din livsstil og helbredshistorie. Sygeplejersken vil også måle dit blodtryk.

 

Samlet set er et generelt sundhedstjek en smertefri og relativt hurtig proces, der kan give værdifuld indsigt i dit hjerte-kar sundhed og hjælpe dig med at tage proaktive skridt mod at forebygge alvorlige sygdomme.

Hvem skal have et sundhedstjek?

Et helbredstjek hos CardioLab anbefales til alle, der er i risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, eller som har en familiehistorie med hjerte-kar-sygdomme. Dette kan omfatte personer, der:

 

  • Er over 40 år: Risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdomme stiger med alderen, så personer over 40 år kan have gavn af regelmæssige helbredstjek.

 

  • Har en familiehistorie med hjerte-kar-sygdom: Hvis et nært familiemedlem, såsom en forælder eller søskende, har haft hjerte-kar-sygdom, kan risikoen for at udvikle tilstanden være højere.

 

  • Har forhøjet blodtryk eller højt kolesterol: Begge er risikofaktorer for hjerte-kar-sygdomme.

 

  • Har diabetes: Som diabetiker er din risiko for en blodprop 4 gange højere end hos de, der ikke har diabetes. Det er en væsentlig risikofaktor for hjerte-kar-sygdomme.

 

  • Ryger eller brug af tobak: Rygning og brug af tobak er store risikofaktorer for hjerte-kar-sygdomme. Du kan halverer din risiko for blodpropper ved at stoppe med at ryge.

 

  • Er overvægtig: Overvægt kan øge risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdomme. Ønsker du et vægttab kan regelmæssige sundhedstjek være en god støtte.
Hvor ofte skal jeg få et sundhedstjek?

Hyppigheden af sundhedstjek kan variere afhængigt af din alder, sygehistorie og risikofaktorer. Generelt anbefales det, at du får et helbredstjek mindst en gang hvert eller hvert andet år, især hvis du har nogen risikofaktorer for hjerte-kar-sygdomme eller en familiehistorie af tilstanden.

Vores erfarne sundhedspersonale kan hjælpe dig med at lave en personlig plan afhængig af dine resultater og individuelle behov.

Mød CardioLab

Kathrine Skafte udfører sundhedstjek for private hos CardioLab

Kathrine Skafte Bonfils

Kathrine er sonograf og sygeplejerske med speciale inden for karkirurgi.

Runee Studsgaard udfører sundhedstjek for private hos CardioLab

Runee Studsgaard

Rune er sonograf og anæstesisygeplejerske med ekspertise i hjerte-kredsløb og lungefysiologi.

Kardiolog Christian Tuxen udfører sundhedstjek for private hos CardioLab

Christian Tuxen

Christian er speciallæge i kardiologi, PhD, Overlæge, Bispebjerg hospital

Andre sundhedstjek

Vi har sundhedstjek, der passer til din livssituation

Livsstilssamtale

En samtale om din livsstil med henblik på optimering. Vi kommer blandt andet omkring dine motionsvaner, din kost, din tobak og dine alkoholvaner.
Du får taget blodprøver, hvor vi ser på dit kolesteroltal og langtids-sukkertal.

Læs mere om Livsstilssamtale

 

Pris 1.195,-

Udvidet sundhedstjek

Ultralydsskanning af halspulsåren og skanning af den store hovedpulsåre. Indeholder også en livsstilssamtale og en række anbefalinger til, hvad du kan gøre for at forebygge risikoen for blodpropper og giver viden om din hovedpulsåres status.

Læs mere om Udvidet sundhedstjek

 

Pris 3.995,-

Hjerteundersøgelse

Hjerteundersøgelsen giver dig viden om dit hjertets struktur og funktion samt blodgennemstrømning. Undersøgelsen er relevant ved tendens til forpustethed, hævede ben eller ved mistanke om, at dit hjerte ikke fungerer godt nok.

Læs mere om Hjerteundersøgelse

Pris 5.995,-

Sundhedstjek i København

5 minutters gang fra Fasanvej st.

CardioLab Speciallægeklinik

Thurøvej 24

2000 Frederiksberg

Der er indgang på hjørnet og vi ser frem
til at tage imod dig her på klinikken.

Du kan kontakte os på:

Telefon: 53 54 05 52

Få vores gode råd til et godt og langt liv.
Guide til en sundere hverdag