Når mænd bliver sunde sammen

Jeg tænker altid mere på sundhed,
når I har været på besøg

– Lotte Brøndsgaard, HR-partner

Johnni Olsen, Royal Unibrew

– nu spiser jeg en hel stime makrel

Jeg fik en advarsel sidste år. Jeg besvimede, da jeg var ude med hunden, mens jeg halsede afsted efter den. Bagefter var jeg en tur på hospitalet, men de fandt ikke nogen forkalkning på hjertet. 

Da jeg fik tilbudt det her ekstra tjek, tænkte jeg, at det ikke kunne skade.

Hos CardioLab fik jeg at vide, at der var åreforkalkning i halspulsåren, og at det ville være fornuftigt at tjekke med lægen. Han var enig i, at det ville være godt at få kolesteroltallet ned med mere motion, sundere kost og kolesterolsænkende medicin.

Siden da har jeg har spist en hel stime makrel og en stor tun, og jeg har langt mere energi nu. Jeg er begyndt at gå lange ture i skoven. Det bliver nok til 7-10 km næsten alle dage.

Nogle gange går jeg tre km med konen, men så bliver jeg helt rastløs, og har lyst til en længere tur om eftermiddagen. Skoven er helt fantastisk. Der sker hele tiden noget nyt.”

Udfordring

Når medarbejderne er mænd, specialarbejdere over 50 år, så er risikoen for livsstilssygdomme stor. Hvordan får man mændene til at passe på sig selv?

Proces

Royal Unibrews HR, tillidsmanden i Tapperiet og CardioLab satte fordommene på prøve og skabte “Det sundhedsfaglige omklædningsrum” hvor mænd er sammen på mandevis.

Resultat

De Royale mænd ændrede livsstil, kom i behandling hos egen læge. Ved opfølgende tjek var vægt og blodtryk faldet og vigtigst, sundheden smittede også familien derhjemme

Andre cases

Specialarbejdere bliver sunde

Høje Taastrup Kommune

Sundhedsdag hos

Anlægsgartner Gottlieb

Sund Lokalbus

kører år efter år

Få vores gode råd til et godt og langt liv.
Guide til en sundere hverdag