Tom – du har reddet mit liv

I Driftsbyen i Høje-Taastrup Kommune har specialarbejderne skiftet wienerbrødet ud med gulerødder, efter et forebyggende sundhedstjek med CardioLab

I Driftsbyen i Høje-Taastrup Kommune har specialarbejderne skiftet wienerbrødet ud med gulerødder, efter et forebyggende sundhedstjek åbnede deres øjne for en sundere livsstil uden blodpropper, sukkersyge og åreforkalkning. Dermed har arbejdspladsen knækket en nød, som få arbejdspladser har formået at knække.
Steen Bodenskjold rejser sig op, giver hånd, sætter sig ned på stolen igen og lægger armene tilbage over kors.

Håndtrykket føles, som om han kan knuse sten med sine store næver, og som han sidder der med et fast udtryk i ansigtet, minder han mest af alt om Ove Verner Hansens ‘Bøffen’ i Olsen Banden-filmene: En stor og stærk mand med store arme. Og en lidt for stor mave.

Men maven er skrumpet. 20 kilo – for at være helt præcis – siden efteråret 2018.

– Dengang i min bedste vægt vejede jeg 194 kilo, siger den 59-årige specialarbejder og griner.

LÆS OGSÅ: Specialarbejderen Steen vejer 174 kilo: Mange ved godt, at der er noget galt

Han er blot et af mange eksempler på den omvæltning, som de ansatte i Driftsbyen i Høje Taastrup Kommune har gennemgået, siden CardioLab besøgte dem for første gang for godt to år siden.

Du kan læse hele artiklen her.

 

 

Ring 53 54 05 52 for at høre mere om projektet

Du har reddet mit liv

I Driftsbyen i Høje-Taastrup Kommune har specialarbejderne skiftet wienerbrødet ud med gulerødder, efter et forebyggende sundhedstjek med CardioLab åbnede deres øjne for en sundere livsstil uden blodpropper, sukkersyge og åreforkalkning. Dermed har arbejdspladsen knækket en nød, som få arbejdspladser har formået at knække.

Blændende initiativ siger Sundhedsminister om CardioLab-projekt

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil arbejde på at tilbyde sundhedstjek på alle landets arbejdspladser målrettet sårbare mænd, efter A4 Arbejdsliv har afdækket gode erfaringer i Høje-Taastrup Kommune. – Det er et blændende godt initiativ siger Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke om sundhedsforløbet fra Cardiolab

sundhedstjek-fedme-arbejdsliv

A4 Arbejdsliv: Jeg kunne jo godt mærke, at jeg var for tung

Sundhedstjek på arbejdspladsen blev starten til et nyt liv for Steen.

Få vores gode råd til et godt og langt liv.
Guide til en sundere hverdag