Sundhed på arbejdspladsen

Specialarbejderen Steen vejer 174 kilo:
Mange ved godt, at der er noget galt

Den 59-årige specialarbejder Steen Bodenskjold har tabt sig 20 kilo og er kommet i behandling for type 2-diabetes, efter at han deltog i et sundhedstjek på sin arbejdsplads. Han er ikke længere en sjælden gæst hos sin læge, som de fleste kortuddannede mænd ellers er, og selvom han bor alene, er det lykkedes ham at ændre sine kostvaner til det sundere.
Steen Bodenskjold har været på arbejdsmarkedet i 43 år, og for en specialarbejder, der nærmer sig de 60 år, kan det være svært at ændre på sine vaner. Især de dårlige.

Men det er alligevel lykkedes ham. I det små. Da han var tungest, vejede han 194 kilo, men han har siden tabt sig 20 kilo. Han er begyndt at spise sundere, og han skal snart i gang med et fitnessforløb, som hans egen kommune tilbyder, og som han har meldt sig til ganske frivilligt.

Forandringerne tilskriver han først og fremmest, at hans arbejdsplads – Driftsbyen i Høje-Taastrup Kommune – sporede ham på rette vej, da han og kollegerne i 2018 blev tilbudt et sundhedstjek af ledelsen for at få nedbragt et voldsomt stigende sygefravær blandt de ansatte.

LÆS OGSÅ: Sundhedstjek reddede liv – nu gnasker specialarbejdere gulerødder i stedet for wienerbrød

Sundhedstjekket blev udført af speciallægeklinikken CardioLab, der arbejder med forebyggelse af livsstilssygdomme og blodpropper og har specialiseret sig i at hjælpe specialarbejdere og andre kortuddannede som Steen Bodenskjold med at opsøge behandling, hvis det er nødvendigt, og skabe sig en sundere livsstil.

Du kan læse hele artikel her.

Ring 53 54 05 52 for at høre mere om projektet

Stress og blodpropper

Sammenhæng mellem stress og blodpropper Stress øger frigivelsen af stresshormoner som kortisol, hvilket kan føre til forhøjet blodtryk, inflammation i kroppen og øget blodpropdannelse. Langvarig...

Er natarbejde usundt?

Hvad gør natarbejde ved sundheden?Natarbejde betragtes som usundt, fordi det forstyrrer kroppens naturlige døgnrytme, som styrer søvn, fordøjelse og hormonproduktion. Mangel på regelmæssig og...

Sundhed i Europa

Vi er stolte over, at CardioLab er valgt til at bidrage til et sundede Europa. CardioLab har igennem flere år samarbejdet med Erhvervshus Hovedstaden og Danish Life Science Cluster i blandt andet...

Hvornår er nattjek lovpligtigt?

Natarbejde kræver under visse omstændigheder et lovpligtigt sundhedstjek.

Du har reddet mit liv

I Driftsbyen i Høje-Taastrup Kommune har specialarbejderne skiftet wienerbrødet ud med gulerødder, efter et forebyggende sundhedstjek med CardioLab åbnede deres øjne for en sundere livsstil uden blodpropper, sukkersyge og åreforkalkning. Dermed har arbejdspladsen knækket en nød, som få arbejdspladser har formået at knække.

Blændende initiativ siger Sundhedsminister om CardioLab-projekt

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil arbejde på at tilbyde sundhedstjek på alle landets arbejdspladser målrettet sårbare mænd, efter A4 Arbejdsliv har afdækket gode erfaringer i Høje-Taastrup Kommune. – Det er et blændende godt initiativ siger Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke om sundhedsforløbet fra Cardiolab

sundhedstjek-fedme-arbejdsliv

A4 Arbejdsliv: Jeg kunne jo godt mærke, at jeg var for tung

Sundhedstjek på arbejdspladsen blev starten til et nyt liv for Steen.

Få vores gode råd til et godt og langt liv.
Guide til en sundere hverdag