Kropsterapi og stress

Stress kan føles som trykken eller en stramning i brystet, som om noget presser på. Det kan også gøre det sværere at trække vejret dybt og give en følelse af ubehag.

Det kan være svært at afgøre, om det, der føles som en trykken for brystet stammer fra hjerteproblemer eller fra stress.

Hjertesygdomme er mere udbredte blandt mennesker, der har fået en stressdiagnose, end i den øvrige befolkning. Det viser et studie baseret på danske sundhedsdata, som er offentliggjort i tidsskriftet BMJ Open.

Det er altid vigtigt at få afklaret om der er tale om hjerteproblemer. Du kan kontakte din egen læge eller læse om undersøgelsen her.

Stress kan behandles ved en kombination af afslapningstekniker, forståelse for livsstatus og en sund livsstil. Det forenes i kropsterapien.

 

Behandling med kropsterapi

Pris 1.195,-

Sundhedstjek hos Cardiolab

Kropsterapi hos Kathrine

Kathrine er klinikkens ansvarshavende sygeplejerske og sonograf.

Udover at være uddannet sygeplejerske med 20 års erfaring fra det karkirurgiske speciale, har Kathrine også uddannet sig inden for både åndedræts- og kropsterapi.

Når du møder Kathrine som behandler kan du føle dig tryg i, at hun møder dig med en holistisk tilgang med grundig forankring i naturvidenskaben.

Er du urolig for dit hjertes sundhed, så spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt.
Du er velkommen til at kontakte os på 53 54 05 52
Vi er en speciallægeklinik og tager din sundhed alvorligt.
s

Hvordan behandles stress med kropsterapi?

Behandling for stress indebærer flere tiltag:

Afslapningsteknikker: Kropsterapi bruger berøring og massage til at hjælpe kroppen med at slippe fysiske spændinger og frigøre ophobede følelser, der bidrager til stress. Ved at fokusere på kropslige fornemmelser hjælper kropsterapi dig med at blive mere opmærksom på, hvordan stress påvirker din krop.

Identificér og reducer stresskilder: Som en del af behandlingen forsøger vi at afdække, hvad der udløser stress, og hvordan du kan prøve at ændre eller undgå disse situationer

Afslapning: Behandlingerne fremmer dyb afslapning, hvilket sænker niveauerne af stresshormoner som kortisol, og hjælper dig med at genvinde en følelse af ro og balance.

Professionel hjælp: Hvis stressen er alvorlig, kan det være nødvendigt med terapi eller medicin under vejledning fra en læge, psykolog eller psykiater.

Åndedrætsøvelser

Åndedrætsøvelser er teknikker, der fokuserer på bevidst kontrol af vejrtrækningen for at fremme afslapning, reducere stress og forbedre mental og fysisk velvære.

De involverer ofte dyb indånding gennem næsen, langsom udånding gennem munden og brug af diaphragma (mellemgulvet) til at trække vejret dybt. Formålet er at berolige nervesystemet, øge ilttilførslen til kroppen og skabe en følelse af ro og balance.

Sådan foregår kropsterapi

Kropsterapi er en behandling, der kombinerer fysisk berøring med samtale for at frigøre både fysiske og følelsesmæssige spændinger. Her er, hvordan det typisk foregår:

Indledende samtale: Behandleren taler med dig om dine udfordringer og mål for behandlingen.

Kropslig opmærksomhed: Du bliver guidet til at mærke efter i din krop, hvor der er spændinger eller ubehag.

Fysisk berøring: Terapeuten bruger forskellige teknikker som tryk, massage eller stræk for at løsne spændingerne. Dette kan kombineres med vejledt vejrtrækning.

Samtale under sessionen: Behandleren kan opfordre dig til at udtrykke følelser eller tanker, der dukker op under behandlingen.

Afslutning: Sessionen afsluttes med refleksion over oplevelsen og eventuelle råd til, hvordan du kan fortsætte arbejdet derhjemme.

Kropsterapi fokuserer på at skabe sammenhæng mellem krop og sind for at hjælpe med at frigøre stress og traumer.

Sundhedstjek hos Cardiolab

Hvad koster CardioLabs behandlinger?

Sundhedstjek

Sundhedstjek med livsstilssamtale
– frigør dit potentiale og nå dine mål

Hos CardioLab forstår vi at et sundt liv starter med forebyggelse. Sunde livsstilsændringer, såsom kost, motion, stressreduktion, rygestop og eventuel behandling giver dig mulighed for at tage proaktive skridt mod en sundere hverdag. Vores sundhedstjek guider dig på vej.

Vi arbejder med fysisk og mental sundhed og kan hjælpe dig på en række parametre fra klassiske fysiske tjek til en sammenkædning af fysisk og mental sundhed via samtale eller kropsterapi.

Læs mere…

Pris 995,-

Kropsterapi

Kan smerte i brystet skyldes stress eller sorg?

Kropsterapi er en behandling, der kombinerer fysisk berøring med samtale for at frigøre både fysiske og følelsesmæssige spændinger.

Terapeuten bruger forskellige teknikker som tryk, massage eller stræk for at løsne spændingerne. Dette kan kombineres med vejledt vejrtrækning.

Behandlingen kan hjælpe til at frigive følelsen af spændinger i brystet, som ofte forekommer ved stress.

Formålet med kropterapien er at skabe sammenhæng mellem krop og sind for at hjælpe med at frigøre stress.

Pris 1.195,-

Udvidet hjerteundersøgelse

Afklaring på symptomer på hjertesygdom

Symptomer kan omfatte brystsmerter, åndenød, hjertebanken, træthed, svimmelhed, og hævelse i benene.

Vores undersøgelsen omfatter en række tests, herunder blodtryk, kolesterol, blodsukker, ultralydsscanning af halspulsårerne og hovedpulsåren, elektrokardiogram (EKG) og ekkokardiografi (EKKO).

Formålet er at identificere risikofaktorer for hjertesygdomme og give mulighed for tidlig intervention. Vores erfarne sygeplejersker og læger arbejder sammen med dig for at udvikle en personlig plan for at opnå optimal hjertesundhed.

Læs mere…

Pris 5.995,-

Stort sundhedstjek i København

5 minutters gang fra Fasanvej st.

CardioLab Speciallægeklinik

Thurøvej 24

2000 Frederiksberg

Der er indgang på hjørnet og vi ser frem til at tage imod dig her på klinikken.

Du kan kontakte os på:

Telefon: 53 54 05 52

Få vores gode råd til et godt og langt liv.
Guide til en sundere hverdag