Udvidet hjerteundersøgelse

Hos CardioLab tilbyder vi en omfattende hjerteundersøgelse for at hjælpe dig med at få indsigt i din hjertesundhed og tage proaktive skridt til at forebygge og påbegynde tidlig behandling af kredsløbs- og hjerte-kar-sygdomme.

Denne hjerteundersøgelse er en udvidelse af CardioLabs store hjertetjek og indebærer en undersøgelse af dine lungers funktion og kapacitet.

Udvidet hjerteundersøgelse indeholder:

  • Lungefunktionsundersøgelse
  • Ultralydsundersøgelse af hjertet (ekko)
  • EKG (elektrokardiogram)
  • Ultralydsscanning af begge halspulsårer
  • Ultralydsscanning af hovedpulsåren
  • Sundhedstjek med blodprøver og kropsanalyse
  • Livsstilssamtale med fokus på forebyggelse
  • Speciallægerapport

Udvidet hjerteundersøgelse

Pris: 7.995 kr.

Direkte rådgivning fra CardioLabs sygeplejeke

Fokus på lungefunktion

Når du bestiller tid til et udvidet sundhedstjek hos CardioLab, får du udover de vigtige ultralydsundersøgelser af dit hjerte og dine hoved- og halspulsårer lavet en undersøgelse af dine lungers funktion med et spirometer.

Et spirometer er det mest anvendte medicinske udstyr til at måle om der er tegn på sygdom såsom forsnævring og obstruktion som f.eks. kan skyldes astma og KOL.

Hvad kan en udvidet hjerteundersøgelse vise?

Lungefunktionsundersøgelse (spirometri) er den mest almindelige undersøgelse af, om der er nedsat lungefunktion. Den måler, hvor stor mængde luft du kan puste ud af lungerne, og hvor hurtigt du er i stand til at puste luften ud. Spirometri bruges særligt til at undersøge årsagen til åndenød, og kan bidrage til at afgøre om åndenøden skyldes sygdom i lungerne som f.eks. astma og KOL.

Ultralydsscanning af hjertet (ekko) viser om hjertets opbygning og størrelse er normal og hvordan de enkelte dele af hjertet fungerer.

Undersøgelsen vil derfor også afsløre hvis der er tegn på forstyrrelser i pumpefunktion, hjerteklapfunktion og bevægelighed.

Alle vores sundhedstjek indeholder blodprøver. Vi måler dine differentierede kolesteroltal og dit langtidsblodsukker for at afdække tegn på hjerte-kar-sygdom og diabetes.

Speciallægens vurdering og anbefaling

Resultaterne fra ultralydsundersøgelsen, blodprøverne, samtalen og spørgeskemaet danner grundlag for den samlede vurdering.

Senest 14 hverdage efter undersøgelsen vil du modtage din personlige rapport på mail. Rapporten indeholder speciallægens vurdering af din situation og anbefalinger til, hvad du bør gøre herfra.

Du vil også få lavet et EKG (elektrokardiogram) som viser om din hjerterytme er normal eller om der er tegn på arytmi (hjerterytmeforstyrrelser). EKG kan også give oplysninger om der er tegn på åreforkalkning, nedsat iltforsyning til hjertemusklen eller tidligere blodprop i hjertet.

Ultralydscanning af halspulsårerne vil afsløre om der er tegn på åreforkalkning (plaque) som over tid vil hobe sig op, og kan rive sig løs og skabe blodpropper i f.eks. hjerte og hjerne.

Ultralydsscanning af aorta, den store hovedpulsåre i maven, foregår uden på maven og vil vise om der er tegn på udposninger (aortaaneurisme), der i de alvorligste tilfælde fald kan sprænge.

Hvordan foregår en udvidet hjerteundersøgelse?

Lungefunktionsundersøgelsen bliver foretaget med et spirometer. Du vil blive bedt om at puste så hårdt og kraftigt du kan ind i et mundstykke. Du skal tømme lungerne helt for luft. Øvelsen gentages cirka tre gange. CardioLabs sygeplejerske vil instruere dig i, hvordan du skal gøre, og du får svar på undersøgelsen med det samme.

Ultralydsscanningerne af hjerte, halspulsårer og hovedpulsåre foregår uden på huden og gør ikke ondt. De bliver foretaget af en speciallæge samt en af CardioLabs sygeplejersker.

På ultralydsskærmen vil du kunne se billedet af dine årer og dit pumpende hjerte og hjerteklapper, der åbner og lukker sig. Undersøgelsen inkl. blodprøver tager cirka 60 minutter.

EKG foregår ved at du får sat små elektroder (klistermærker) på huden på brystkassen og arme og ben. Det er fuldstændig smertefrit og går hurtigt. Det eneste det kræver af dig er, at du ligger på briksen og slapper af.

Blodprøverne tages med et lille prik i en finger og giver med det samme svar på dine kolesteroltal og dit langtidsblodsukker, som viser din risiko for diabetes.

Kropsanalysen laves med en Tanitavægt, som viser din biologiske alder, samt fordelingen og placeringen af muskler, fedt, knoglemasse og væske i din krop.

Spørgsmål til hjerteundersøgelse hos CardioLab

Forberedelse til en lungefunktionstest

Ved undersøgelsen puster man et et spirometer for at måle lungernes funktion.

Du skal være opmærksom på, at visse aktiviteter kan påvirke resultaterne af testen. Du bedes derfor undgå rygning, at dyrke anstrengende motion, indtage kaffe eller et stort måltid før testen.

Arbejdsmiljøets betydning for lungefunktionen

Man har stærkt øget risiko for at få KOL, hvis man både er ryger og arbejder i et miljø, hvor man udsættes for giftige gasser og dampe, industrirøg, svejserrøg og anden luftforurening som f.eks. støv.

Typisk kan det være erhverv som asfaltarbejder, tømrer eller landmand. Det er partiklerne fra luftforureningen som kan blive hængende og irritere lungerne. Jo mindre partiklerne er, des mere skadelige er de, fordi de kan passere næse, svælg og øverste del af luftvejene, for derefter at komme helt ned i lungerne.

Jeg er bange for, at jeg har KOL. Hvornår stilles diagnosen?

Diagnosen KOL bliver stillet, hvis din lungefunktion er under 70%.

Og der er god grund til at tage sygdommen alvorligt. KOL er nu den enkeltstående sygdom, der forårsager flest dødsfald årligt i Danmark.

KOL er en kronisk lungesygdom, der medfører at lungevævet langsomt ødelægges, og at lungefunktionen nedsættes som følge af irritationstilstand og obstruktion af luftvejene, hvilket gør det svært at tømme lungerne for luft. Det kan i slemme tilfælde føles, som at skulle udånde gennem et sugerør, og kan være meget angstprovokerende, for patienten.

Det findes desværre fortsat ingen muligheder for at helbrede mennesker, der får diagnosen, men det er muligt at leve med sygdommen med behandling, som kan gøre symptomerne mildere.

Hvor lang tid tager en udvidet hjerteundersøgelse?

En udvidet hjerteundersøgelse er CardioLabs mest omfangsrige undersøgelse.

Konsultationen varer cirka en time og varetages af specialsygeplejerske og kardiolog i fællesskab.

Har jeg brug for en henvisning fra min læge for at planlægge en hjerteundersøgelse?

CardioLab er en privat speciallægeklinik, så du behøver ikke en henvisning fra egen læge for at bestille tid.

Det betyder, at du har friheden til at søge forebyggende behandling og tage kontrol over dit helbred uden yderligere forhindringer eller krav. Du kan kommunikere direkte med klinikkens personale for at planlægge tider og få svar på eventuelle spørgsmål.

Du kan altid bestille en tid til hjertetjek hos os, men vær opmærksom på, at der er egenbetaling. Hvis du har en sundhedsforsikring eller er medlem af Sygeforsikring Danmark gruppe 2, har du mulighed for refusion.

Hvordan modtager jeg resultaterne af en hjerteundersøgelse?

Efter hjerteundersøgelsen på CardioLab modtager du en rapport, der opsummerer resultaterne. Du modtager et link i en e-mail, som du kan bruge til at downloade rapporten. Rapporten vil typisk indeholde en afklaring omkring din helbredstilstand, samt eventuelle anbefalinger til livsstilsændringer eller yderligere anbefalinger til medicinsk behandling.

Second opinion på kardiologisk undersøgelse?

Vi udfører second opinion undersøgelser for at vurdere behov for behandling og medicinering både for hjerte, blodtryk og kolesteroltal.

Er du i tvivl om du skal behandles eller om svaret på en igangsat behandling, så kan det være relevant at få en ekstra vurdering af din situation.

Mød medarbejderne i CardioLab

Kardiolog Christian Tuxen udfører sundhedstjek for private hos CardioLab

Christian Tuxen

Christian er speciallæge i kardiologi, PhD, Overlæge, Bispebjerg hospital

Kathrine Skafte udfører sundhedstjek for private hos CardioLab

Kathrine Skafte Bonfils

Kathrine er sonograf og sygeplejerske med speciale inden for karkirurgi.

Runee Studsgaard udfører sundhedstjek for private hos CardioLab

Runee Studsgaard

Rune er sonograf og anæstesisygeplejerske med ekspertise i hjerte-kredsløb og lungefysiologi.

Hvad koster CardioLabs hjerteundersøgelser?

Hjertetjek

Vi ultralydsscanner indersiden af dine halspulsårer. Der ser vi, om kolesterolet i dit blod sætter sig fast i dine årer. Hvis det er tilfældet, så rådgiver vi dig selvfølgelig i hvordan du kan forebygge bedre for at undgå blodprop eller hjerte-kar sygdomme.

Læs mere…

Pris 3.295,-

Stort hjertetjek

Vi undersøger dig for åreforkalkning og udposning på den store hovedpulsåre. Vi ved fra forskning fra Odense og Viborg hospital at denne screening er en effektiv forebyggelse af hjerte-kar sydomme og i følge forskningen redder livet på 1 person ud af 169 personer.

Læs mere…

Pris 3.995,-

Udvidet hjerteundersøgelse

Den udvidede hjerteundersøgelse er relevant, hvis du er urolig for hjertefejl eller hvis du har mistanke om, at dit hjerte ikke fungerer godt nok. Du kan bruge undersøgelsen som en “second opinion” eller til en dybere forståelse af dit hjertes sundhed.

Læs mere…

Pris 5.995,-

Udvidet hjerteundersøgelse
i København

5 minutters gang fra Fasanvej st.

CardioLab Speciallægeklinik

Thurøvej 24

2000 Frederiksberg

Der er indgang på hjørnet og vi ser frem til at tage imod dig her på klinikken.

Du kan kontakte os på:

Telefon: 53 54 05 52

Få vores gode råd til et godt og langt liv.
Guide til en sundere hverdag