Udvidet hjerteundersøgelse

Hos CardioLab tilbyder vi en omfattende privat hjerteundersøgelse for at hjælpe dig med at få indsigt i din hjertesundhed og tage proaktive skridt til at forebygge hjerte-kar sygdomme.

Undersøgelsen omfatter en række tests, herunder blodtryk, kolesterol, blodsukker, ultralydsscanning af halspulsårerne og hovedpulsåren, elektrokardiogram (EKG) og ekkokardiografi (EKKO).

Formålet er at identificere risikofaktorer for hjertesygdomme og give mulighed for tidlig intervention. Vores erfarne sygeplejersker og læger arbejder sammen med dig for at udvikle en personlig plan for at opnå optimal hjertesundhed.

Vi giver vejledning om livsstilsændringer, såsom kost, motion og stressreduktion, samt medicin og procedurer, hvis det er nødvendigt. Vi tilbyder også årlige opfølgninger, så vi kan følge din udvikling.

Udvidet hjerteundersøgelse

Pris: 5.995 kr.

Sundhedstjek hos Cardiolab

Fokus på hjertets tilstand

Vi forstår vigtigheden af forebyggelse og stræber efter at give dig mulighed for at tage kontrol over din hjertesundhed. Ved en komplet hjerteundersøgelse sigter vi mod at give dig den information, du har brug for, så du kan træffe informerede beslutninger om dit helbred. Vi vil hjælpe dig med at fastholde dine valg om livsstilsændringer for at forhindre blodpropper og hjertesygdomme.

Book din tid i dag og tag det første skridt mod et sundere hjerte.

Sådan foregår hjerteundersøgelsen

Selve ultralydsscanningen af hjertet og pulsårerne foregår uden på huden og gør ikke ondt. Den bliver foretaget af en hjertespecialist samt en af CardioLabs sonografer. På ultralydsskærmen vil du under selve ekkokardiografien kunne se billedet af et pumpende hjerte og hjerteklapper, der åbner og lukker sig. Undersøgelsen inkl. blodprøver tager ca. 1 time.

Speciallægens vurdering og anbefaling

Resultaterne fra vores samtale, ultralydsundersøgelserne, spørgeskemaet og blodprøvesvarene danner grundlag for den samlede vurdering. Rapporten indeholder speciallægens vurdering af din situation og anbefalinger til, hvad du bør gøre herfra. Du modtager din personlige rapport på mail inden for 14 hverdage efter undersøgelsen.

Hjerteundersøgelsen indeholder

Den udvidede hjerteundersøgelse består af tre scanninger.

  1. Ultralydsscanning for åreforkalkning i halspulsårerne, som afdækker din risiko for at få blodpropper både på kort og længere sigt.
  2. Ultralydsscanning af hovedpulsåren for at afdække udposninger.
  3. Ultralydsscanning af hjertet (ekkokardiografi/EKKO).

Scanningen af hjertet afdækker størrelsen på hjertet samt dets funktion, så eventuelle sygdomme i hjertet og/eller hjerteklapperne kan diagnosticeres. Der tages blodprøver for kolesterol og blodsukker. Du får tilsendt et spørgeskema om livsstil, medicin, tidligere sygdomme samt arvelig belastning. Efter undersøgelsen får du en personlig rapport med speciallægens vurdering og anbefaling.

Spørgsmål til hjerteundersøgelse hos CardioLab

Hvad er formålet med en hjerteundersøgelse?

Formålet med en hjerteundersøgelse på CardioLab er at vurdere hjertets og blodkarrenes sundhed og funktion. Undersøgelsen bruges til at opdage potentielle problemer, der kan øge risikoen for at udvikle hjerte-kar sygdomme, så som åreforkalkning, aneurismer eller hjerteklapabnormiteter.

Forebyggelse reducerer risikoen for at udvikle mere alvorlige hjertesygdomme.

Undersøgelsen kan også hjælpe med at overvåge udviklingen af din sundhed og effektiviteten af eventuelle behandlinger. Overordnet set er målet med denne undersøgelse at fremme hjertesundheden og forebygge opståen af hjerte-kar sygdomme.

Hvad kan jeg forvente under en hjerteundersøgelse?

Under en hjerteundersøgelse hos CardioLab kan du forvente at få scannet dit hjerte med ultralyd (Ekkokardiografi). Det sker på direkte på huden på brystkassen. Formålet er at se dit hjertes tilstand og se hvordan det arbejder.

Det vil også blive udført en EKG, som måler de elektriske impulser, som sendes gennem hjertet og som sørger for, at hjertet slår regelmæssigt. Det sker via elektroder, der sættes på brystet.

Ud over disse undersøgelser vil du blive bedt om en blodprøve (priktest) for at kontrollere dit kolesterol- og blodsukkerniveau samt udfylde et spørgeskema om din sygehistorie, livsstil, medicin og jeres familiehistorie angående hjertesygdomme.

Undersøgelsen er smertefri og foregår uden på huden. Du vil være i stand til at vende tilbage til dine normale aktiviteter umiddelbart efter. Når undersøgelsen er afsluttet, vil du modtage en personlig rapport, der inkluderer speciallægens vurdering af din hjertesundhed og eventuelle anbefalinger til yderligere evaluering eller behandling, hvis det er nødvendigt.

Hvad skal jeg sige til min mand/ven/familiemedlem, hvis jeg er bekymret for deres risiko for blodprop?

Det er helt naturligt at være bekymret for den, man holder af.

Den kærlige løsning – Jeg elsker dig og vort liv sammen. Lad os gøre vores bedste for at det bliver lang tid, vi har sammen.

Den tekniske løsning –  Din individuelle risiko kan måles. Så ved du, om du kan tåle dit kolesteroltal og din personlige risiko.

Den kontante løsning – Vil du ikke følge mig op ad kirkegulvet, Far?

En mulighed er at købe et gavekort. Kontakt os på telefon 53 54 05 52, så hjælper vi dig.

 

Hvor lang tid tager en hjerteundersøgelse?

En hjerteundersøgelse er et vigtigt skridt i vurderingen af en patients risikofaktorer for hjerte-kar sygdomme og basis for udviklingen af en personlig plan for at forbedre det generelle helbred. Konsultationen varer typisk 45 -60 min. og varetages af specialsygeplejerske og kardiolog i fællesskab.

Har jeg brug for en henvisning fra min læge for at planlægge en hjerteundersøgelse?

CardioLab er en privat speciallægeklinik, så du behøver  ikke en henvisning fra egen læge for at bestille tid. Det betyder, at du har friheden til at søge forebyggende behandling og tage kontrol over dit helbred uden yderligere forhindringer eller krav. Klinikkens personale kan arbejde direkte med dig for at planlægge tider og besvare eventuelle spørgsmål.

 Du kan altid bestille en tid til hjerteundersøgelse hos os, men vær opmærksom på, at der er egenbetaling. Hvis du har en sundhedsforsikring eller er medlem af Sygeforsikring Danmark gr. 2. har du mulighed for refusion.

Hvordan modtager jeg resultaterne af en hjerteundersøgelse?

Efter hjerteundersøgelsen på CardioLab modtager du en rapport, der opsummerer resultaterne. Du modtager et link i en e-mail, som du kan bruge til at downloade rapporten. Rapporten vil typisk indeholde en afklaring omkring din helbredstilstand, samt eventuelle anbefalinger til livsstilsændringer eller yderligere anbefalinger til medicinsk behandling.

Second opinion på kardiologisk undersøgelse?

Det er muligt at få foretaget en hjerteundersøgelse, hvis du er i tvivl om de resultater, som du har fået foretaget tidligere. Det kan være betryggende at for be- eller afkræftet eventuel tvivl eller uro.

Mød medarbejderne i CardioLab

Kardiolog Christian Tuxen udfører sundhedstjek for private hos CardioLab

Christian Tuxen

Christian er speciallæge i kardiologi, PhD, Overlæge, Bispebjerg hospital

Kathrine Skafte udfører sundhedstjek for private hos CardioLab

Kathrine Skafte Bonfils

Kathrine er sonograf og sygeplejerske med speciale inden for karkirurgi.

Runee Studsgaard udfører sundhedstjek for private hos CardioLab

Runee Studsgaard

Rune er sonograf og anæstesisygeplejerske med ekspertise i hjerte-kredsløb og lungefysiologi.

Hvad koster CardioLabs hjerteundersøgelser?

Hjertetjek

Vi ultralydsscanner indersiden af dine halspulsårer. Der ser vi, om kolesterolet i dit blod sætter sig fast i dine årer. Hvis det er tilfældet, så rådgiver vi dig selvfølgelig i hvordan du kan forebygge bedre for at undgå blodprop eller hjerte-kar sygdomme.

Læs mere…

Pris 3.295,-

Stort hjertetjek

Vi undersøger dig for åreforkalkning og udposning på den store hovedpulsåre. Vi ved fra forskning fra Odense og Viborg hospital at denne screening er en effektiv forebyggelse af hjerte-kar sydomme og i følge forskningen redder livet på 1 person ud af 169 personer.

Læs mere…

Pris 3.995,-

Udvidet hjerteundersøgelse

Den udvidede hjerteundersøgelse er relevant, hvis du er urolig for hjertefejl eller hvis du har mistanke om, at dit hjerte ikke fungerer godt nok. Du kan bruge undersøgelsen som en “second opinion” eller til en dybere forståelse af dit hjertes sundhed.

Læs mere…

Pris 5.995,-

Udvidet hjerteundersøgelse
i København

5 minutters gang fra Fasanvej st.

CardioLab Speciallægeklinik

Thurøvej 24

2000 Frederiksberg

Der er indgang på hjørnet og vi ser frem til at tage imod dig her på klinikken.

Du kan kontakte os på:

Telefon: 53 54 05 52

Få vores gode råd til et godt og langt liv.
Guide til en sundere hverdag