Ovnbagt honningglaseret laks med mandler og sauteret spinat
Ingredienser:
1 lakseside
0,5 dl oliven- eller rapsolie
4 spsk god flydende honning
0,5 dl citronsaft
60 g hakkede, smuttede mandler
salt og peber
Evt. frisk timian til pynt
400 gram frisk skyllet eller frossen spinat
4-5 fed hvidløg, presset
raps- eller olivenolie til stegning
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Rens laksen for urenheder og fjern eventuelle ben med en pincet. Brug køkkenrulle til at duppe laksen tør.
3. Placer laksen (med skindsiden nedad) i et ovnfast fad eller en bradepande, hvor den kan ligge fladt. Husk bagepapir i bunden, – så er rengøringen lettere.
4. Bland marinaden af honning, olie, citronsaft, salt og peber.
5. Pensl marinaden ud over laksen og drys med hakkede mandler.
6. Bag laksen midt i ovnen i omkring 20 minutter. Sigt efter en kernetemperatur på 52 grader.
Mens laksen er i ovnen, tilbereder du din spinat.
1. Varm en lille sjat olie op i en sauterpande og svits hvidløg kort.
2. Skyl og slyng det værste vand af spinaten hvis den er frisk, eller kram vandet ud af den optøede spinat, hvis du bruger den frosne variant.
3. Tilsæt spinaten til sauterpanden og sauter under omrøring til spinaten er faldet sammen.
4. Smag til med salt og peber og server straks sammen med den lækre laks.