Ultralyd viser risiko

80% af blodpropper kan forebygges

Det er helt forskellige, hvordan vi tåler vores egen livsstil. CardioLab bruger ultralyd til at se efter åreforkalkning i halspulsårerne. Åreforkalkning er en sygdom, der udvikler sig langsomt og ikke kan ses uden på kroppen. Det er en af de væsentligste årsager til blodpropper.

Man kan ikke fjerne åreforkalkning, men man kan bremse udviklingen – derfor skal det opdages i tide. 80% af alle blodpropper kan stoppes – Derfor fokuserer vi på kolesteroltal, blodtryk, sukkertal, vægt og livsstil.

Det er ikke for sent at forebygge! Men du kan ikke spole tiden tilbage. Din livsstil kan du ændre. Måske skal der også medicin til, men der er meget, du kan gøre selv. Det starter måske med hundeluftning? Kan din kollega førstehjælp? Det er vigtigt, at din kollega ved, hvad der skal gøres, hvis du bliver syg.

Forebyggelse af åreforkalkning og dermed af en blodprop kræver, at man gør op med sine risikofaktorer. Stop proppen!

Ultralydsskanning giver syn for sagen.
Ring 53 54 05 52

– Åreforkalkning i halspulsårerne kan løsrive sig og ryge op og lave en blodprop i hjernen. Derfor synes jeg, at ultralydsskanning for åreforkalkning er genialt.

Tommy Kenter, Skuespiller

Sjat-sygefravær er et symptom

på kommende langtidssygefravær

 

De hyppigste årsager til sygefravær

  • forkølelse
  • hovedpine
  • ondt i ryggen
  • manglende energi

kan være symptomer på alvorlige sygdomme, der er under udvikling. KOL, diabetes og hjerte-kar sygdomme mærkes sjældent før det er for sent. Derfor oplever arbejdspladsen oftest sjat-sygefravær.

En korttidssygemeldning på 90 dage øger risikoen for en langtidssygemeldning med over 5%.

 

1 korttids →
risiko 5% langtids

 

Seks korttidssygemeldninger på 90 dage øger risikoen for en langtidssygemeldning med over 50%.

 

6 korttids →
risiko over 50% langtids

Hvordan afdækker du risikoen, som er i din organisation?

CardioLab laver i forbindelse med sundhedsforløb en kortlægning af risiko nu og fremadrettet med udgangspunkt i jeres medarbejdersammensætning og vores målinger og observationer. Læs mere…

Ultralydsscaningen er en stor fordel ved projektet. Jeg tror, det er stærkt motiverende til at ændre livsstil, hvis man med egne øjne kan se, at der er forkalkninger i ens årer.

Connie Kisselhegn, tillidsrepræsentant

Læs om ultralyd her.

Det er ikke nødvendigt at gå til lægen…

Sådan sagde Peter Barfod, da Den Mobile Klinik var på arbejdspladsen.

“Det var en stor overraskelse, at mit blodtryk var så højt, for jeg har aldrig haft problemer med helbredet”, fortæller Peter Barfod. “Ulla fra CardioLab har ringet til mig for at få mig til at gå til lægen, ellers var jeg ikke kommet af sted. Synes det var unødvendigt, når jeg løb så meget. Men lægen gav mig nogle piller og jeg har fået lavet et hjertediagram.”

Peter fik lavet et hjertediagram lige før nytår, og det viste heldigvis ikke noget. En anden god nyhed er, at i dag er Peters blodtryk heldigvis på vej ned. 

Godt Peter gik til lægen og kom i behandling i tide. Et højt blodtryk kan give blodprop i hjernen. 

Blodtrykket viser, hvor hårdt hjertet arbejder og skal ikke være over 140/90, helst under 135/85. Nogen kan mærke et forhøjet blodtryk; hovedpine, hjertebanken og svimmelhed. MEN ….. de fleste mærker det slet ikke. Tjek lige dit eget.

Ultralydsskanning på arbejdspladsen
giver dyb viden

 

Er du sund inden i?
Ring 53 54 05 52

– Ulla fra CardioLab har ringet til mig for at få mig til at gå til lægen, ellers var jeg ikke kommet af sted. Synes det var unødvendigt, når jeg løb så meget

Peter Barfod, medarbejder Driftsbyen

Få vores gode råd til et godt og langt liv.
Guide til en sundere hverdag