Udvidet sundhedstjek 

Forebyggende helbredsundersøgelse for åreforkalkning og udposning

Jo ældre vi bliver, des mindre elastiske bliver vores blodårer. Tabet af elasticitet sker gradvist over mange år, men hos nogle sker det i en sådan grad, at der dannes en udposning, som i værste fald kan sprænge. Ved at blive undersøgt i tide kan afdækkes om du har gavn af forebyggende behandling eller evt. en forebyggende operation.

Åreforkalkning er aflejringer af kolesterol i dine årer og den hyppigste årsag til blodpropper. Det er helt forskellig fra person til person om, og hvor meget der sætter sig fast. Vi ultralydsscanner dine pulsårer for at se, om der er aflejringer og dermed skal forebygge bedre for at undgå blodprop eller hjerte-kar sygdomme.

Udvidet sundhedstjek

Pris: 3.995 kr.

Sådan foregår et komplet sundhedstjek

Selve ultralydsskanningen af pulsårerne foregår uden på huden og gør ikke ondt. Den bliver foretaget af en af CardioLab’s sonografer. Undersøgelsen inkl. blodprøver tager ca. 30 minutter.

Speciallægens vurdering og anbefaling

Resultaterne fra vores samtale, ultralydsundersøgelsen, blodprøver og spørgeskema danner grundlag for den samlede vurdering. Rapporten indeholder speciallægens vurdering af din situation og anbefalinger til, hvad du bør gøre herfra. Du modtager din personlige rapport på mail indenfor 14 hverdage efter undersøgelsen.

Udvidet sundhedstjek – indholder

Ultralydsskanning for åreforkalkning i halspulsårerne – dermed afdækkes din risiko for at få åreforkalkningsrelaterede blodpropper både på kort og lidt længere sigt. Ultralydsskanning af hovedpulsåren (aorta) for farlige udposninger eller begyndende tegn herpå. Der tages blodprøver for kolesterol og blodsukker. Du får tilsendt spørgeskema om livsstil, medicin, tidligere sygdomme samt arvelig belastning. Efter undersøgelsen får du en personlig rapport med resultaterne af undersøgelsen samt speciallægens vurdering og anbefaling.

Spørgsmål til et fuldt sundhedstjek hos CardioLab

Hvad er fordelene ved ultralydsscanning af halspulsåren og aorta?

Forskningsresultater baseret på en stor dansk undersøgelse viser, at man kan redde livet på 1 ud af 169 mænd ved at følge blodtrykket og undersøge for udposning på den store pulsåre, der løber fra hjertet ned til benene. Den kaldes aorta, hovedpulsåren eller legemspulsåren.

 

Vi kombinerer undersøgelsen med screening for risiko for blodpropper ved at ultralydsscanne halspulsårerne.

 

På den måde arbejder vi med at opdage potentielle problemer før der opstår symptomer. Man kan desværre kun mærke få eller ingen symptomer på disse menget alvorlige sygdomme

 

Denne tidlige opdagelse kan hjælpe læger med at stille en nøjagtig diagnose og forhindre alvorlige komplikationer såsom hjerteanfald, slagtilfælde eller aneurismer. 

 

Desuden kan regelmæssige ultralydsscanninger hjælpe med at overvåge tilstanden hos personer, der allerede er blevet diagnosticeret med åreforkalkning. 

 

Oplysningerne fra disse scanninger kan også hjælpe os med at udvikle en personlig behandlingsplan for dig. Overordnet set er ultralydsscanning af halspulsåren og aorta et enkelt og effektivt værktøj til forebyggelse, diagnosticering og behandling af hjerte-kar-sygdomme.

Hvordan tages blodprøven og får jeg svar med det samme?

Vi tager blodprøver ved et priktest i fingeren. Prøverne analyseres med det samme på vores blodprøveapparater, så dine svar indgår direkte i konsultationen uden ventetid.

 

I blodprøverne måles totalkolesterol, LDL-kolesterol (det “dårlige” kolesterol), HDL-kolesterol (det “gode” kolesterol) og triglycerider. Forhøjede kolesterolniveauer kan bidrage til udviklingen af åreforkalkning, som hovedsageligt er opbygning af kolesterolaflejringer i pulsårerne. Det er den hyppigste årsag til hjerte-kar sygdomme og blodprop. Desuden måler vi dit blodsukker for at se på din risiko for diabetes.

 

Samlet set er blodprøven fra fingeren en hurtig, bekvem og effektiv måde at vurdere kardiovaskulær sundhed og forhindre udviklingen af mere alvorlige sygdomme.

Hvor ofte skal jeg få et helbredstjek for forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme?

Hyppigheden af sundhedstjek kan variere afhængigt af din alder, sygehistorie og risikofaktorer. Generelt anbefales det, at du får et helbredstjek mindst en gang hvert eller hvert andet år, især hvis du har nogen risikofaktorer for hjerte-kar-sygdomme eller en familiehistorie af tilstanden.

Vores erfarne sundhedspersonale kan hjælpe dig med at lave en personlig plan afhængig af dine resultater og individuelle behov.

Hvor lang tid tager sundhedstjekket normalt?

En udvidet sundhedstjek er et vigtigt skridt i vurderingen af en patients risikofaktorer for hjerte-kar sygdomme og udvikling af en personlig plan for at forbedre det generelle helbred. Konsultationen varer typisk cirka 40 min.

Er der nogen risici eller bivirkninger forbundet med eksamen?

Ultralydsscanning af halspulsåren og aorta er en sikker undersøgelse, som sker uden på huden. Netop derfor bruger man også ultralyd til at scanne gravide og fostrer.

 

Nogle mennesker kan udvikle en allergisk reaktion på gelen, der påføres huden for at hjælpe med at overføre lydbølgerne, men det er sjældent og forårsager kun mildt ubehag.

Har jeg brug for en henvisning fra min læge for at planlægge en udvidet sundhedstjek?

CardioLab er en privat speciallægeklinik, så du behøver ikke en henvisning fra egen læge for at bestille tid til en undersøgelse hos CardioLab. Det betyder, at du har mulighed for at vælge forebyggende behandling og tage kontrol over dit helbred uden yderligere forhindringer eller krav. 

 

Klinikkens personale kan arbejde direkte med dig for at planlægge tider og besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have om konsultationsprocessen.

 

Du kan altid bestille en tid til sundhedstjek hos os, men vær opmærksom på, at der er egenbetaling. Hvis du har en sundhedsforsikring eller er medlem af Sygeforsikring Danmark gr. 2. har du mulighed for refusion.

Mød CardioLab

Kathrine Skafte udfører sundhedstjek for private hos CardioLab

Kathrine Skafte Bonfils

Kathrine er sonograf og sygeplejerske med speciale inden for karkirurgi.

Runee Studsgaard udfører sundhedstjek for private hos CardioLab

Runee Studsgaard

Rune er sonograf og anæstesisygeplejerske med ekspertise i hjerte-kredsløb og lungefysiologi.

Kardiolog Christian Tuxen udfører sundhedstjek for private hos CardioLab

Christian Tuxen

Christian er speciallæge i kardiologi, PhD, Overlæge, Bispebjerg hospital

Hvad koster et CardioLab helbredsundersøgelse?

Vi har sundhedstjek, der passer til din livssituation

Livsstilssamtale

En samtale om din livsstil med henblik på optimering. Vi kommer blandt andet omkring dine motionsvaner, din kost, din tobak og dine alkoholvaner.
Du får taget blodprøver, hvor vi ser på dit kolesteroltal og langtids-sukkertal.

Pris 1.195,-

Sundhedstjek

Ultralydsskanning af halspulsåren.

Undersøgelsen afdækker tidlige forstadier til blodpropper og afsluttes med en livsstilssamtale og en række anbefalinger til hvad du kan gøre for at forebygge risikoen for blodpropper.

Pris 3.295,-

Hjerteundersøgelse

Hjerteundersøgelsen giver dig viden om dit hjertets struktur og funktion samt blodgennemstrømning. Undersøgelsen er relevant ved tendens til forpustethed, hævede ben eller ved mistanke om, at dit hjerte ikke fungerer godt nok.

Pris 5.995,-

Årlig opfølgende sundhedsundersøgelse

VI hjælper dig med at fastholde din mål om at bedre og sundere liv. Enkelte ændringer kan gøre en stor forskel for din indre sundhed.

En samtale om din livsstil med henblik på optimering af denne. Vi kommer blandet andet omkring dine motionsvaner, din kost, din tobak og dine alkoholvaner. Du får taget blodprøver, hvor vi ser på dit kolesteroltal og langtidssukkertal.

Læs mere

Bestil tid til undersøgelse

Pris: 1.195,-

Få et fuldt sundhedstjek i København

5 minutters gang fra Fasanvej st.

CardioLab Speciallægeklinik

Thurøvej 24

2000 Frederiksberg

Der er indgang på hjørnet og vi ser frem til at tage imod dig her på klinikken.

Du kan kontakte os på:

Telefon: 53 54 05 52

Få vores gode råd til et godt og langt liv.
Guide til en sundere hverdag