Stort hjertetjek

Forebyggende helbredsundersøgelse for åreforkalkning og udposning

Jo ældre vi bliver, des mindre elastiske bliver vores blodårer. Tabet af elasticitet sker gradvist over mange år, men hos nogle sker det i en sådan grad, at der dannes en udposning, som i værste fald kan sprænge. Ved at blive undersøgt i tide kan det afdækkes om du har gavn af forebyggende behandling eller evt. en forebyggende operation.

Åreforkalkning er aflejringer af kolesterol i dine årer og den hyppigste årsag til blodpropper. Det er helt forskelligt fra person til person om, og hvor meget, der sætter sig fast. Vi ultralydsscanner dine pulsårer for at se, om der er aflejringer og dermed skal forebygge bedre for at undgå blodprop eller hjerte-kar sygdomme.

Stort hjertetjek

Pris: 3.995 kr.

Sådan foregår et stort hjertetjek

Selve ultralydsscanningen af pulsårerne foregår uden på huden og gør ikke ondt. Den bliver foretaget af en af CardioLabs sonografer. Undersøgelsen inkl. blodprøver tager ca. 30 minutter.

Speciallægens vurdering og anbefaling

Resultaterne fra vores samtale, ultralydsundersøgelsen, blodprøver og spørgeskema danner grundlag for den samlede vurdering. Rapporten indeholder speciallægens vurdering af din situation og anbefalinger til, hvad du bør gøre herfra. Du modtager din personlige rapport på mail indenfor 14 hverdage efter undersøgelsen.

Stort hjertetjek indholder

Ultralydsscanning for åreforkalkning i halspulsårerne – dermed afdækkes din risiko for at få åreforkalkningsrelaterede blodpropper både på kort og lidt længere sigt. Ultralydsskanning af hovedpulsåren (aorta) for farlige udposninger eller begyndende tegn herpå. Der tages blodprøver for kolesterol og blodsukker. Du får tilsendt et spørgeskema om livsstil, medicin, tidligere sygdomme samt arvelig belastning. Efter undersøgelsen får du en personlig rapport med resultaterne af undersøgelsen samt speciallægens vurdering og anbefaling.

Spørgsmål til et stort hjertetjek hos CardioLab

Hvad er fordelene ved ultralydsscanning af halspulsåren og aorta?

Undersøgelserne hjælpe os med at udvikle en personlig behandlingsplan for dig. Overordnet set er ultralydsscanning af halspulsåren og aorta et enkelt og effektivt værktøj til forebyggelse, diagnosticering og behandling af hjerte-karsygdomme.

Forskningsresultater baseret på den store danske VIVA undersøgelse viser, at man kan redde livet på 1 ud af 169 mænd ved en kombination af undersøgelser. Det er:

  1. Måling af blodtryk og via blodprøver følge kolesteroltallene og langtidsblodsukkeret.
  2. Undersøge for udposning på den store pulsåre, der løber fra hjertet ned til benene. Den kaldes aorta, hovedpulsåren eller legemspulsåren.

Vi kombinerer undersøgelsen med screening for risiko for blodpropper ved at ultralydsscanne halspulsårerne.

På den måde arbejder vi med at opdage potentielle problemer før der opstår symptomer. Man kan desværre kun mærke få eller ingen symptomer på forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol og åreforkalkning. Alle er hyppige årsager til blodpropper.

Tidlig opdagelse kan hjælpe med at stille en nøjagtig diagnose og forhindre alvorlige komplikationer såsom hjerteanfald, slagtilfælde eller aneurismer. 

Desuden kan regelmæssige ultralydsscanninger hjælpe med at overvåge tilstanden hos personer, der allerede er blevet diagnosticeret med åreforkalkning. 

Hvordan tages blodprøven og får jeg svar med det samme?

Vi tager blodprøver ved et priktest i fingeren. Prøverne analyseres med det samme på vores blodprøveapparater, så dine svar indgår direkte i konsultationen uden ventetid.

I blodprøverne måles totalkolesterol, LDL-kolesterol (det “dårlige” kolesterol), HDL-kolesterol (det “gode” kolesterol) og triglycerider. Forhøjede kolesterolniveauer kan bidrage til udviklingen af åreforkalkning, som hovedsageligt er opbygning af kolesterolaflejringer i pulsårerne. Det er den hyppigste årsag til hjerte-kar sygdomme og blodprop. Desuden måler vi dit blodsukker for at se på din risiko for diabetes.

Samlet set er blodprøven fra fingeren en hurtig, bekvem og effektiv måde at vurdere kardiovaskulær sundhed og forhindre udviklingen af mere alvorlige sygdomme.

Hvor ofte skal jeg få et helbredstjek for forebyggelse af hjerte-kar sygdomme?

Hyppigheden af sundhedstjek kan variere afhængigt af din alder, sygehistorie og risikofaktorer. Generelt anbefales det, at du får et helbredstjek mindst en gang hvert eller hvert andet år, især hvis du har nogen risikofaktorer for hjerte-kar sygdomme eller en familiehistorie af tilstanden.

Vores erfarne sundhedspersonale kan hjælpe dig med at lave en personlig plan afhængigt af dine resultater og individuelle behov.

Hvor lang tid tager hjertetjekket normalt?

Konsultationen varer typisk cirka 30-40 min.

Er der nogen risici eller bivirkninger forbundet med ultralydsscanning?

Ultralydsscanning af halspulsåren og aorta er en sikker undersøgelse, som sker uden på huden. Netop derfor bruger man også ultralyd til at scanne gravide og fostre.

Nogle mennesker kan udvikle en allergisk reaktion på gelen, der påføres huden for at hjælpe med at overføre lydbølgerne, men det er sjældent og forårsager kun mildt ubehag.

Har jeg brug for en henvisning fra min læge for at planlægge en stort hjertetjek?

CardioLab er en privat speciallægeklinik, så du behøver ikke en henvisning fra egen læge for at bestille tid til en undersøgelse hos CardioLab. Det betyder, at du har mulighed for at vælge forebyggende behandling og tage kontrol over dit helbred uden yderligere forhindringer eller krav. 

 Klinikkens personale kan arbejde direkte med dig for at planlægge tider og besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have om konsultationsprocessen.

 Du kan altid bestille en tid til sundhedstjek hos os, men vær opmærksom på, at der er egenbetaling. Hvis du har en sundhedsforsikring eller er medlem af Sygeforsikring Danmark gr. 2. har du mulighed for refusion.

Mød medarbejderne i CardioLab

Kathrine Skafte udfører sundhedstjek for private hos CardioLab

Kathrine Skafte Bonfils

Kathrine er sonograf og sygeplejerske med speciale inden for karkirurgi.

Runee Studsgaard udfører sundhedstjek for private hos CardioLab

Runee Studsgaard

Rune er sonograf og anæstesisygeplejerske med ekspertise i hjerte-kredsløb og lungefysiologi.

Kardiolog Christian Tuxen udfører sundhedstjek for private hos CardioLab

Christian Tuxen

Christian er speciallæge i kardiologi, PhD, Overlæge, Bispebjerg hospital

Hvad koster CardioLabs hjerteundersøgelser?

Hjertetjek

Vi ultralydsscanner indersiden af dine halspulsårer. Der ser vi, om kolesterolet i dit blod sætter sig fast i dine årer. Hvis det er tilfældet, så rådgiver vi dig selvfølgelig i hvordan du kan forebygge bedre for at undgå blodprop eller hjerte-kar sygdomme.

Læs mere…

Pris 3.295,-

Stort hjertetjek

Vi undersøger dig for åreforkalkning og udposning på den store hovedpulsåre. Vi ved fra forskning fra Odense og Viborg hospital at denne screening er en effektiv forebyggelse af hjerte-kar sydomme og i følge forskningen redder livet på 1 person ud af 169 personer.

Læs mere…

Pris 3.995,-

Udvidet hjerteundersøgelse

Den udvidede hjerteundersøgelse er relevant, hvis du er urolig for hjertefejl eller hvis du har mistanke om, at dit hjerte ikke fungerer godt nok. Du kan bruge undersøgelsen som en “second opinion” eller til en dybere forståelse af dit hjertes sundhed.

Læs mere…

Pris 5.995,-

Stort hjertetjek i København

5 minutters gang fra Fasanvej st.

CardioLab Speciallægeklinik

Thurøvej 24

2000 Frederiksberg

Der er indgang på hjørnet og vi ser frem til at tage imod dig her på klinikken.

Du kan kontakte os på:

Telefon: 53 54 05 52

Få vores gode råd til et godt og langt liv.
Guide til en sundere hverdag