Socialt ansvar skal give mening
Vi tror på at tage et socialt ansvar som virksomhed omfatter både at passe på sine medarbejdere og at give en håndsrækning til de mennesker, der står uden for arbejdsmarkedet og har brug for en hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet.
Derfor har vi et tæt samarbejde med Frederiksberg Kommune.
Vi har haft stor glæde af bla. veteran, praktikanter, nyuddannede kandidater og fleksarbejdere. Det beriger organisationen med ny viden, nye faglige og menneskelige input og så skaber det relationer.
Mød Anja, Bo, Pernille, Daniel og Asger
Vil I høre mere om vores erfaringer med socialt ansvar, ring 53 54 05 52.
Vi vil dele viden
Det er den bedste form for
forebyggelse
Fra selvmord til selvstændig
Kære CardioLab
For over et år siden stod jeg med et valg, jeg kunne sætte mig ned og kigge ind i væggen og acceptere, at jeg nu ikke længere var på arbejdsmarkedet og var vurderet til ikke at komme til det. Jeg er stadig ikke på arbejdsmarked, men jeg sidder ikke og kigger ind i væggen. Jeg er nemlig så heldig, at jeg tog imod tilbuddet om en kop kaffe hos CardioLab.
Jeg var pænt presset rent psykisk, kunne ikke klare at være sammen med andre mennesker i længere tid, jeg kunne ikke tage bussen, jeg var svært deprimeret og skal ærlig indrømme, at jeg nok havde givet lidt op på livet.
“Det ændrede en kop kaffe på.”
Jeg begyndte at komme jævnligt på CardioLab, snakke med Janet, Susan og ikke mindst Ulla. Bare være tilstede og have et sted at komme, til en snak og en kop kaffe. Jeg begyndte at få noget at stå op til, og se frem til, jeg begyndte at få livet tilbage. Når jeg alligevel var der, kunne jeg jo lige så godt blande mig i snakkede om virksomheden og komme med nogle af de ideer og løsninger, der faldt mig for hjertet.
CardioLab inviterede mig indenfor og bød mig velkommen, uden at forvente noget af mig. De støttede mig i at komme tilbage til mig selv og de lyttede til mig. Nu var jeg ikke blot et nummer ovre i et hjørne, der blev set ned på. Jeg blev hørt. Jeg har lært, hvordan det er udenfor hegnet, uden for forsvaret. CardioLab gav mig omsorg, gjorde mig en del af et fællesskab og gav mig noget andet at tale om, end sygdomme og problematikker med kommunen. De lod mig vokse.
Lidt efter lidt fik jeg ansvar og sparring på mine idéer. CardioLab fortalte mig også, hvordan mine idéer ville fungere i en virksomhed med kunder og kommunikation. De brugte mine kompetencer og fik mig til at holde fokus på arbejdsopgaverne. Jeg er blevet et helt menneske. Det vigtigste er, at jeg har fundet ud af, at jeg kan bruges til noget.”
Det var stadigvæk bare over en kop kaffe, og mange ideer blev sorteret fra, men nogle blev brugt… Pludselig kunne jeg bruges til noget, bare ved at være tilstede til en kop kaffe og en snak. Ved at få lov til at have et sted at være, har jeg øget min livskvalitet gevaldigt. Jeg har fået mod på livet og glæder mig til at se, hvad fremtiden bringer. Jeg er stadig langt fra rask, slet ikke stabil nok til at tage et arbejde endnu, men jeg har noget at stå op til, og et sted jeg føler mig hjemme. Alt det kun på grund af en kop kaffe der rent faktisk blev til noget…Tak CardioLab.
I dag er Bo Kjærby gift med Pernille. De har en lille søn og Bo driver sin egen grafiske virksomhed. En lille krølle til historien, så har Bo Kjærby lejet sig ind i filmstationens kontorhotel, der holder til huse i den nedlagte Flyvestation Værløses tidligere domicil.
På Bo’s LinkedIn profil, kan du læse hans indlæg “Fra selvmord til selvstændig”
“Jeg kan sige det meget enkelt. Jeg har fået min identitet igen.”
Bo Kjærby, Selvstændig
Ring 53 54 05 52, hvis du vil høre om fordelene ved at tage et socialt ansvar
Vi vil være med til at
udligne skævvridning
i sygdomsmønstret, der rammer de faglærte og ufaglærte hårdt
Praktikanten tog direktørstolen
CardioLab har haft flere praktikanter i huset, som har sat betydningsfulde aftryk og indtryk i virksomheden.
Det er en regulær saltvandsindsprøjtning at få unge engagerede mennesker i huset, som vil ud og afprøve alle nye færdigheder. Det er en klar kilde til inspiration – og ganske nyttigt at få rusket op i gamle vaner, hengemt teknologisk viden og et pust om at facebook var yesterday for 10 år siden. Hopsan, verden udvikler sig”, siger direktør Janet Alsø. Netop forståelsen for at have praktikanter i huset, bliver taget som en seriøs opgave med udfoldelse af deres potentiale og fremtidige muligheder.
For Pernille Bruggeling var det yderst vigtigt at komme ud på arbejdsmarkedet med det samme efter endt uddannelse på Roskilde Universitet, hvor hun havde læst en cand. comm. i dansk og kommunikation, som hun blev færdig med i slutningen af oktober 2016. Allerede 1. december startede Pernille i virksomhedspraktik på fuld tid hos CardioLab. Her blev hun hængende i 10 måneder, da praktikken udviklede sig til en løntilskudsstilling.
I dag arbejder som kommunikationsrådgiver i Ældre Sagen.
Kære Meddirektør Pernille. Det er ikke hver dag, der er to direktører i CardioLab. At have en så ansvarstagende, selvgående og engageret person som dig i huset fylder og efterlader bestemt også et tomrum. Mine varmeste anbefalinger og på gensyn.
Hilsen Janet Alsø
“CardioLab har en stor forståelse for de mennesker, der kommer i praktik og man bliver taget godt imod. Der blev lyttet til mig og CardioLab var klar over, at det var en seriøs opgave at få en virksomhedspraktikant.
Pernille Buggeling, Kommunikationsrådgiver Ældresagen
Hvad betyder det som nyuddannet at komme ind på en arbejdsplads?
– For det første, giver det noget at stå op til om morgen, og følelsen af at have en funktion. At man bliver brugt af nogen og er til for noget. Jeg er blevet meget mere sikker på, hvad jeg vil med min uddannelse og hvad den har givet mig. Samtidig er der også det sociale aspekt i at få nogle kollegaer, som man både kan grine og græde sammen med. Få inputs i løbet af dagen og prøve nye ting. Det er altid spændende at komme ud og være sammen med nye mennesker.
Hvilken betydning har dit praktikforløb hos CardioLab haft for dig?
– Helt praktisk har det betydet et meget bedre CV. Det har givet noget erhvervserfaring. Og jeg er sikker på, at jeg ikke havde haft mit nuværende arbejde, hvis ikke jeg havde været hos CardioLab, hvor jeg fik prøvet min faglighed af og blev skarpt på det, jeg synes er sjovt at lave.
CardioLab har en stor forståelse for de mennesker, der kommer i praktik og man bliver taget godt imod. Der blev lyttet til mig og CardioLab var klar over, at det var en seriøs opgave at få en virksomhedspraktikant.
Hvordan har dine jobmuligheder været efter dit praktikforløb, og at kunne referer til det i en jobsamtale?
– Det har skabt en større sikkerhed i jobsøgningsprocessen og når jeg var til jobsamtale. Når man har været et sted, hvor man har haft nogle konkrete evner og opgaver i spil, er det nemmere at forklare, hvad man kan, frem for, hvad man er. Når man har haft et arbejde kender man sine evner og kan pege på de kvalifikationer i sin jobsøgning.
Er du vores næste praktikant? Ring 53 54 05 52.
Vi lærer af vores kunderom livsstil og vaner. Ligesom vi lærer fra os om forebyggelse. Det højner og skaber fællesskab om bedre sundhed
Et himmerige for praktikanter
“Jeg blev enormt overrasket over den omsorgsfulde modtagelse jeg fik, da jeg startede som praktikant. Der var planer og emner, som jeg skulle gennemgå over ugerne. Jeg er ikke parat til at forlade arbejdsmarkedet, der var stadig masser af energi og faglighed i mig.”
Anja Olsen, Kommunikationsrådgiver
Vil du se Anjas arbejde, så kik på anjaolsen.dk
“Kære Anja – hvilken fælles rejse vi har været på!
Dit store engagement og lyst til at dele ideer har givet inspiration og gode samtaler i CardioLab. Vi i CardioLab ønsker dig alt det bedste fremover.”
Hilsen Susan Alsø
En brækket hofte og en medfødt progredierende sygdom, som førte til fald og usikker gang, blev startskuddet til, at jeg blev trukket igennem et langt ressourceforløb med diverse praktikpladser. CardioLab blev min anden praktikplads og jeg blev enormt overrasket over den omsorgsfulde modtagelse jeg fik, da jeg startede som praktikant. Der var planer og emner, som jeg skulle gennemgå over ugerne.
Selvom jeg ikke vidste noget om specialiseret sundhed, jeg er ikke universitetsuddannet, men kom med en solid kommunikationserfaring i bagagen og en journalistisk baggrund, så gik jeg til arbejdet som enhver kommunikationsopgave. Det var meget spændende at få lov til at dykke ned i den indre sundhed, kolesteroltal, forhøjet blodtryk, hjerte-kar-sygdomme, åreforkalkning, blodpropper og livsstilsændringer.
I hele min praktik periode blev der holdt en hånd under mig og jeg følte, at CardioLab var med til at give mig et boost til min professionelle faglighed. Jeg vil sige, at CardioLab er et himmerige for praktikanter. De er enormt åbne for nye inputs fra praktikanter og der gik ikke længe før jeg præsenterede CardioLab for en kommunikationsplan og sagde, at de havde brug for en kommunikationsmedarbejder. For i CardioLab findes der guld i form af evidensbaseret viden fra virksomhedens mange kunders sundhedstjek og en human tilgang til kort- og længerevarende uddannede mennesker, som kan skabe værdi for rigtig mange danske arbejdspladser. Det er guf for enhver kommunikationsmedarbejder.
Derfor var jeg super spændt på, hvad afgørelsen ville være i Frederiksberg Kommune om en bevilling af fleksjob. For jeg er ikke parat til at forlade arbejdsmarkedet, der var stadig masser af energi og faglighed i mig. Og med et vellykket praktikforløb hos CardioLab havde jeg et job på hånden.
I silende regn trillede jeg min kørestol op til rehabiliteringsteamet i Frederiksberg Kommune. Jeg måtte tage kørestolen, fordi jeg var angst for at falde i det våde vejr, hvis jeg tog mine krykker. Min chef Susan Alsø ankom lige så våd som jeg og vi var begge spændt på mødet med rehabiliteringsteamet, som skulle afgøre om jeg fik tildelt en fleksjobordning. I fem måneder havde jeg været i praktik hos CardioLab, som nøje blev fulgt af Frederiksberg Kommune.
Efter en halv times spørgsmål, fra rehabiliteringsteamet, fik jeg meldingen om, at jeg var bevilliget en fleksjobordning. Tårerne løb ned af mine kinder og Susan Alsø blev lige så rørt. Det var stort for mig, at omsorgen var så tydelig fra min kommende arbejdsplads.
Jeg er dybt taknemmelig for, at have fået muligheden for at arbejde med så vigtigt et fagligt emne og producere interview med mennesker, hvis liv CardioLab har været med til at redde. Tak.
Vil I høre mere om vores erfaringer med social ansvar, ring 53 54 05 52.
Erhvervslivet har en afgørende betydning i Verdensmålene – og målene giver nye muligheder
Rummelig og social arbejdsplads
“CardioLab en dejlig uformel arbejdsplads med en flad organisation, så jeg hele tiden var i kontakt med cheferne Susan og Janet Alsø. Jeg kunne godt lide den rummelighed og det bevidste sociale ansvar, de har ved at tage praktikanter ind og få os videre. Det er et vigtigt socialt ansvar og godt de gør det.
Asger Svanholt, Forretningskonsulent CIMT
Asger Svanholt sad og sled med jobansøgninger, kontakten til jobcenteret med alle de forventninger og krav, der er til jobsøgende. Det var hårdt som nyuddannet historiker, at finde fodfæste med en humanistisk uddannelse, der ikke var spor eftertragtet i det politiske uddannelsessystem og på arbejdsmarkedet. Derfor var en mulighed for et praktikforløb, på otte uger, hos CardioLab en stor gevinst.
For Asger var dejligt at komme ind på en arbejdsplads, have noget at stå op til og være med i en normal arbejdsdag. Og en mulighed for at eksperimentere med sine kvalifikationer, fordi han fik lov til at lave forskellige ting i virksomheden.
“Kære Asger – det har været dejligt at have dig hos os. Det gav glæde, inspiration og skub i gamle tanker. Vi i CardioLab ønsker dig alt det bedste fremover.”
Hilsen Janet Alsø
Hvad betyder det som nyuddannet at komme ind på en arbejdsplads?
– Helt utroligt meget. Som nyuddannet kommer du fra et helt andet mindset på universitetet, fordi den sidste tid handler om specialet, som jeg var dybt nede i. Både stoffet og teorien. Derfor var praktikforløbet kærkomment, fordi jeg fik det praktiske mellem hænderne, prøvede min teoretiske baggrund af og omdannede det hele til et stykke praktisk arbejde. For lige der kunne jeg se værdien i min uddannelse. Jeg kommer fra historik og har en metodisk tilgang til i mit arbejde med systemer, struktur og analyser, fortæller Asger, som efter endt praktikforløb hos CardioLab fik arbejde, et års ansættelse i et barselsvikariat hos Region Hovedstaden som forretningskonsulent i CIMT.
Hvilken betydning har dit praktikforløb hos CardioLab haft for dig?
– Det har haft stor betydning for min selvtillid, at komme ud på arbejdsmarkedet indenfor et felt, jeg ikke var så hjemmevant i. CardioLab var den første virksomhed indenfor det sundhedsfaglige, hvor jeg har kunnet bruge mine kompetencer, jeg har fra universitetet. Jeg var glad for at komme igang, have noget at stå op til og få struktur på hverdagen.
Hvordan har dine jobmuligheder været efter dit praktikforløb, og at kunne referer til det i en jobsamtale?
– Fedt, at jeg prøvet noget, været i gang og lært nye kompetencer. Helt overordnet var det godt at kunne sætte på mit CV.
CardioLab var meget fleksible og gav mig lov til at prøve forskellige arbejdsområder af. Jeg kom ind for at samle viden omkring hjertekarsygdomme og kortlægge, hvad det er for en viden indenfor feltet, læste artikler om emnet, prøvede at lave kommunikationsarbejde og fik endda nogle administrationsopgaver. CardioLab var dejlig åbne overfor, at jeg kunne få tilpasset min profil. De hjalp mig til at opbygge en sundhedsfaglig profil, som helt sikkert førte til mit nuværende job.