Undersøgelse af kredsløb

Har du vindueskikker ben, altså ondt i benene?

Er til dig, der har smerter i benene fx når du går eller om natten, har kolde ben eller fingre. Du bør blive undersøgt, hvis du har et eller flere af nedenstående symptomer: 

  •  Smerter i benene, når du går
  •  Smerter i benene om natten
  •  Sår på benene, der har svært ved at hele
  •  Kolde ben
  •  Smerter i armene, når du bevæger dem meget
  •  Kolde, hvide fingre

Undersøgelsen har til formål at afdække om åreforkalkning er årsagen til dine gener. Opdages åreforkalkning i tide, kan du med ændret livsstil, mere motion og evt. kolesterolmedicin eller anden behandling mindske dine gener og minimere din risiko for alvorlige komplikationer. 

Kredsløbsundersøgelsen indeholder

Ultralydsskanning af lyskepulsårer afdækker åreforkalkning til benene. Der kontroleres fodpulse på begge fødder og evt. ankelblodtryksmåling. Der tages blodprøver for kolesterol og blodsukker. Du får tilsendt et spørgeskema om livsstil, medicin, tidligere sygdomme samt arvelig belastning. Ved undersøgelsen får du personlig vejledning.

Sådan foregår undersøgelsen

Ultralydsundersøgelsen af begge lyskepulsårer foregår uden på huden og gør ikke ondt. Skanningen bliver foretaget af en af CardioLab’s sonografer. 

Speciallægens vurdering og anbefaling

Resultaterne af vores samtale, spørgeskema, blodprøver og evt. blodtryksmåling samt skanning danner grundlag for den samlede vurdering. Rapporten indeholder speciallægens vurdering af din situation samt hvad du bør gøre. Du modtager din personlige rapport på mail inden for ca. 14 dage efter skanningen.

Kredsløbsundersøgelse

Pris: 3.495 kr.