PORTFOLIO
SEARCH
SHOP
  • Your Cart Is Empty!
Your address will show here +12 34 56 78

Hovedpulsåre (aorta)

Undersøgelse for udposning på hovedpulsåren

Undersøgelsen afdækker udposning på hovedpulsåren og bruges ofte som et tillæg til andre undersøgelser.


Hvem bør blive undersøgt?

Arvelighed spiller en betydelig rolle. Har dine forældre eller søskende haft udposning på hovedpulsåren, anbefales det derfor, at du bliver undersøgt i 40-50 års alderen. Alle andre anbefales at blive undersøgt, fra de er fyldt 55 år. 


Hvorfor blive undersøgt for udposning på hovedpulsåren (aorta)?

Jo ældre vi bliver, des mindre elastiske bliver vores blodårer. Tabet af elasticitet sker gradvist over mange år, men hos nogle sker det i en sådan grad, at der dannes en udposning, som i værste fald kan sprænge. Ved at blive undersøgt i tide kan afdækkes om du har gavn af forebyggende behandling eller evt. en forebyggende operation.

  • Text Hover
Risikoprofil indeholder

Ultralydsskanning af hovedpulsåren.


Rapport med resultatet af undersøgelsen samt speciallægens vurdering og anbefaling.

  • Text Hover
Sådan foregår undersøgelsen

Ultralydsskanningen af hovedpulsåren foregår uden på huden på maven og gør ikke ondt. Skanningen viser diameteren af hovedpulsåren, der hvor den er størst og afdækker dermed din risiko for at få udposninger både på kort og på længere sigt. Du får svar på undersøgelsen med det samme.


Speciallægens vurdering og anbefaling

Svaret indgår også i din rapport fra en af CardioLabs speciallæger med en vurdering af din situation samt anbefalinger til, hvad du bør gøre herfra. Rapporten får du på mail ca. 14 dage efter skanningen.Hovedpulsåretest
PRIS: 1.495 kr.
Ved tilkøb til øvrige skanninger koster skanning af hovedpulsåren kr. 500